Informatiemarkt over Sinnegreide in Buitenpost

Maandag 30 oktober organiseert Solarfields samen met de gemeente Achtkarspelen een informatiemarkt over de Sinnegreide in Buitenpost. De markt is van 16.00 – 18.00 uur in de raadzaal. Solarfields zal inwoners en belangstellenden informatie geven over de planning, het bouwproces en de participatiemogelijkheden.

Werkgelegenheid

Voor bedrijven uit de regio kan het een interessante bijeenkomst zijn. Ze kunnen zich laten informeren over de werkzaamheden die Solarfields wil uitbesteden, zoals grondverzet, groenvoorziening, aanleg van wegen, ICT, beveiliging en facilitaire voorzieningen.

Duurzame energie

De Sinnegreide komt naast bedrijventerrein ‘De Swadde’ in Buitenpost en is 12 hectare groot. Op basis van een uitvraag heeft de gemeente Solarfields in het voorjaar van 2016 gekozen voor de realisatie en exploitatie van de Sinnegreide. Solarfields plaatst 34.000 panelen met een opgesteld vermogen van ruim 10 megawatt. Hiermee wordt duurzame stroom geleverd voor meer dan 3.000 huishoudens.

Contact

Wilt u meer informatie over werkzaamheden of participatie in de Sinnegreide dan kunt u contact opnemen met Solarfields via [email protected].

Bron: Gemeente Achtkarspelen